Jídlo je bezesporu zdrojem příjemných prožitků a potěšení, ale zároveň může být a mělo by být i přirozenou lékárnou.
V přirozených potravinách je spousty léčebných substancí, které mohou mít antiobitický účinek, fungují jako prostředky proti
- otokům
- podporují trávení
- látkovou proměnu, vykašlávání
- jsou přírodní projímadla
Přirozené a dobře připravené jídlo funguje i jako inhibitor rakovinného bujení, zvyšuje imunitu.
Účinky potravin napomáhají proti
- zubnímu kazu
- léčení jater
- slinivky
- střev
- plic
- krve a cév.
To vše lze získat dobrým, kvalitním, zdravým a přirozeným jídlem, které se jí každý den.
Jak však připravit jídlo, aby v něm zůstaly kvalitní živiny, mělo výše uvedené účinky a bylo chutné? Jak zpracovávat suroviny a jakým způsobem je vařit, či zda vůbec vařit?
Vzhledem k tomu, že je to velmi obsáhlé téma a přístup se mění během ročních období, podle aktuálního zdravotního stavu i pracovních nároků, věnujeme se mu podrobně v našich kurzech vaření.
Pro začátek zkuste:
- vnímat zda a jak Vám která potravina chutná, jak se po ní cítíte
- nechat vyniknout chuť výrazné potraviny a vychutnat si ji
- vyhýbat se kombinacím, o kterých víte, že Vám po nich bude těžko
Můžete se také obrátit na naše poradenství, jak zdravě vařit a připravovat sladká i slaná jídla!
Poradenství je zaměřené na vaření a pečení zdravých, nutričně vyvážených jídel.
Potraviny, na které se můžete těšit jsou quinoa, jáhly, mungo, červená čočka, fazole všeho druhu, vánoční a další cukroví. Vaření má těšit a nemusí být jenom BIO. Naučíme Vás, jak jídlo tvořit!
Pokud se zajímáte o zdravou stravu, chcete obohatit a zpestřit jídelníček, či zcela prakticky ukázat jak vařit a změnit jídelníček, tak je poradenství ve vaření určeno právě Vám.
Důležité části poradenství jsou:
- praktické ukázky vaření a pečení v jednotlivých fázích
- podrobné vysvětlení jak pracovat a kde jsou nejčastější úskalí přípravy pokrmů ze zdravých potravin
- receptury pokrmů a příklady jídelníčku
- vysvětlení, jaké potraviny preferovat k snídani, obědu a večeři