Jídlo je bezesporu zdrojem příjemných prožitků a potěšení, ale zároveň může být a mělo by být i přirozenou lékárnou.

V přirozených potravinách je spousty léčebných substancí, které mohou mít antiobitický účinek, fungují jako prostředky proti

  • otokům
  • podporují trávení
  • látkovou proměnu, vykašlávání
  • jsou přírodní projímadla

Přirozené a dobře připravené jídlo funguje i jako inhibitor rakovinného bujení, zvyšuje imunitu.

Účinky potravin napomáhají proti

  • zubnímu kazu
  • léčení jater
  • slinivky
  • střev
  • plic
  • krve a cév.

To vše lze získat dobrým, kvalitním, zdravým a přirozeným jídlem, které se jí každý den.

Jak však připravit jídlo, aby v něm zůstaly kvalitní živiny, mělo výše uvedené účinky a bylo chutné? Jak zpracovávat suroviny a jakým způsobem je vařit, či zda vůbec vařit?

Vzhledem k tomu, že je to velmi obsáhlé téma a přístup se mění během ročních období, podle aktuálního zdravotního stavu i pracovních nároků, věnujeme se mu podrobně v našich kurzech vaření.

Pro začátek zkuste:

  • vnímat zda a jak Vám která potravina chutná, jak se po ní cítíte
  • nechat vyniknout chuť výrazné potraviny a vychutnat si ji
  • vyhýbat se kombinacím, o kterých víte, že Vám po nich bude těžko

Můžete se také obrátit na naše poradenství, jak zdravě vařit a připravovat sladká i slaná jídla!

Poradenství je zaměřené na vaření a pečení zdravých, nutričně vyvážených jídel.

Potraviny, na které se můžete těšit jsou quinoa, jáhly, mungo, červená čočka, fazole všeho druhu, vánoční a další cukroví. Vaření má těšit a nemusí být jenom BIO. Naučíme Vás, jak jídlo tvořit!

Pokud se zajímáte o zdravou stravu, chcete obohatitzpestřit jídelníček, či zcela prakticky ukázat jak vařit a změnit jídelníček, tak je poradenství ve vaření určeno právě Vám.

Důležité části poradenství jsou:

  • praktické ukázky vaření a pečení v jednotlivých fázích
  • podrobné vysvětlení jak pracovat a kde jsou nejčastější úskalí přípravy pokrmů ze zdravých potravin
  • receptury pokrmů a příklady jídelníčku
  • vysvětlení, jaké potraviny preferovat k snídani, obědu a večeři